Дали ги знаете „4-те основни функции“ на гумите на мотоциклите

2021-06-11

Моторите не можат да одат без гуми, скоро без исклучок, потребни им се скоро на сите мотоциклиГуми. Колку знаете за ваква важна гума?
1. Поддршка на тежината и товарот на каросеријата на автомобилот: Поддршката на тежината на каросеријата на автомобилот, персоналот, багажот и сл., Главно го користи волуменот и притисокот на воздухот воГумиза поддршка на тежината и оптоварувањето на каросеријата на автомобилот, затоа е многу важно да се одржи соодветен внатрешен притисок на воздухот.
2. Пренос на движечка сила и сила на сопирање: За да се натера автомобилот да се движи напред или да застане, потребно е да се пренесе силата на моторот и сопирачките на патот. Ова е главно преку триење на гумата од гумите. Склона е на лер и лизгање, што е многу опасно.

3. Променете ја и одржувајте ја насоката на автомобилот: Автомобилот се врти во насоката што ја сакате или продолжува да се движи во права линија под контрола на возачот. Оваа функција главно се изведува преку триење и еластичност нагума rubber and the firmness of the гума structure. Once the speed is over when turning If you quickly exceed the limit of the гума, you will not be able to go in the direction you want to turn, which is very dangerous, so please pay attention to the speed when riding.

4. Alleviate the impact from the road surface: This is the so-called "driving comfort" performance, which can alleviate the bumpy impact caused by the uneven road surface. This function is mainly through the air volume and pressure in the гума, the elasticity of the rubber, and the structure of the гума. Elastic, so the гума pressure is too high or too low will not work, please maintain the appropriate гумапритисок.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy